NETWORK KURULUM '' Network Keşif, Tasarım, Kurulum ''

Network, can damarı ’Yapısal Kablolama” olarak tanımlanır ve çok doğru bir tespittir. Yapısal kablolama insan vücudundaki damarlara benzemektedir. İnsan vücudunda çok önemli ve değerli organlar yer almaktadır. Tüm bu organların işlevlerini gerçekleştirebilmesi ve diğer organlarla koordineli çalışabilmeleri için kan damarlarına ihtiyaç duyarlar.

Network Analizi

Projelendirmenin ve Yapısal Kablolama‘nın ilk adımını keşif oluşturmakta ve kablolama çalışmasının yapılacağı yere (bina, kampus) ve mevcut şartlara ait tanımlama çalışmalarını içermektedir.

Network Tasarımı

İyi bir keşif neticesinde, yapılacak tasarım da kolaylaşmakta ve en iyi maliyete ulaşmak mümkün olmaktadır. Aktif ve pasif uç sayılan, kablolar için geçiş güzergah mesafeleri belirlenir, tasarım aşamasına geçilir.

Network Kurulumu

Tasarım çalışmalarından sonra kağıt üzerinde düşünülen yapının sahada kurulum çalışması başlıyor. Burada işi yapan uzman kişilere ihtiyaç duyulur. Kurulum sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Malzeme Seçimi

İnşası esnasında, kablosu sıva altından yapılmamış yapılar için, özellikle UTP kabloların döşenmesi sırasında kablo kemali ile geçilemeyecek güzergahlarda duvar içi plastik boru, çelik tava/boru, elektrik etkilerine ve zorlamaya karşı korumayı sağlamak için spiral/boru kullanımı gerekir. 

Yapısal Kablolama

Kullanıcı ve patch panel taraflarında özellikle standartlara uygun RJ45 ve F/O konnektör sonlandınlmalannın en az veri kaybını sağlayacak şekilde uzman kişilerce yapılması, test sonuçlarının alınması ve bunların yazılı olarak saklanması

Sertifikasyon

İşçilik uzman bir ekip tarafından standartlara uygun, gerekli aletler ile yapılmalı ve fiber kayıplar ölçülüp testi yapılmalıdır. Bu da en az fiber optik kablo seçimi kadar stratejik bir karardır. Sertifika onaylanma süreci başlatılmalıdır.

Unsalanweb Tasarım Bilişim Hizmetleri NEDEN BİZİ TERCİH ETMELİSİNİZ ?

Yapısal kablolama, son 10 yılda hızla gelişen teknoloji ile birlikte çok gelişme kaydetti. Daha çok bilgi, ses ve görüntü transferi ihtiyacı daha fazla hıza gereksinim doğurdu. Daha fazla hız demek, yapısal kablolama kapasitesinin ve bant genişliklerinin artması demektir. Nitekim koaksiyel kabloyla başlayan serüven hızla devam etmektedir. 90 lann sonlarında lOMbps Ethernet (10BASE-T)16 Mbps Token Ring protokolleri gündemdeyken ve iletişim ihtiyacına cevap verebilirken, zaman içerisinde Fast Ethernet (100BASE-T), 155 Mbps ATM ve Gigabit Ethernet ( 1OOOMbps ) protokolleri kullanılmaya başlandı.

Unsalanweb Tasarım Bilişim Hizmetleri Data ve Network Kurulumu
kesif-tasarim-kurulum-data-ve-network-sistemleri-unsalanweb-tasarim-bilisim-hizmetleri