E-Ticaret Çözümleri '' Yaratıcı Fikirler, Profesyonel Çözümler ''

Eticaret; ürün ve hizmetlerin reklam, satış, dağıtım ve çeşitli ödeme seçenekleriyle internet siteleri üzerinden ticaret yapılması veya siparişte bulunmak gibi işlemlerinin online sistemler üzerinden yapılmasıdır. Kısaca eticaret; geleneksel ticaretin internet ortamında veya mobil olarak yapılmasıdır.

Sektörel Araştırma

E-ticaret sektöründe faaliyet göstererek internetten satış yapmaya başlamak için kişilerin iyi bir iş fikrine ihtiyacı vardır. Bu nedenle e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişilerin ilk olarak belirli araştırmalar yapması ve bir iş fikrine karar vermesi gerekir.

İş Modeli Belirleme

Markaların satış yapacağı kitleye göre birçok iş modeli bulunur. E-ticaret sektörüne atılmadan önce iş modeline karar vermek markaların ürün ve hizmetleri için doğru hedef kitleyi kolaylaştırmanın yanında ne tür bir çalışma ile markalarını ön plana çıkarmalarına yardımcı olur.

Hedef Kitle Analizi

E-ticaret için hedef kitle belirlemek bu sektörde başarılı olmak isteyen her markanın önem vermesi gereken konular arasında yer almaktadır. Çünkü her markanın hedef kitlesine göre yapacağı reklam ve tanıtım çalışmaları farklılaşacaktır. 

Marka Belirleme

Marka adını seçerken özgünlüğü de göz önünde bulundurarak hareket etmeniz önemlidir. Aksi takdirde işletmeniz farklı markalar ile karıştırılabilmekte ve bu da kurumsal kimliğinizin zedelenmesine neden olmaktadır.

Alan Adı Belirlemek

E-ticarete başlamak için atmanız gereken bir diğer adım da alan adı satın almak olmalıdır. Alan adı ya da domain, e-ticaret sitenizin internette ismine ve adresine verilen isimdir. Domain olarak bilinmektedir.

Ürün Analizleri

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapacak olan kişilerin sanal mağazalarında sergilemek için ürün ve hizmetlere ihtiyacı bulunur. Bu noktada e-ticaret için ürün seçimi yapacak olanlar belirli unsurlara dikkat ederek ürün seçimi yapabilir.

Unsalanweb Tasarım Bilişim E-Ticaret Hizmetleri NEDEN E-TİCARET ?

E-ticaret sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. 2021 yılında hacmi %69 artış göstererek 382,5 milyar TL seviyesine kadar ulaşan e-ticaret sektöründe geçtiğimiz yıl sipariş adetleri %46 artış göstererek 3 milyar 347 milyon adede kadar yükseldi. Genel ticarete oranı %17,7 oranında artış gösteren e-ticaretin 2026 yılına kadar %56 oranında büyüyeceği ve e-ticaret hacminin yaklaşık 8,1 trilyon dolara kadar ulaşacağı da tahmin ediliyor. 

Business to Business ( B2B ) İşetmeden İşletmeye, Business to Consumer ( B2C ) İşletmeden Tüketiciye, Comsumer to Consumer ( C2C ) Tüketiciden Tüketiciye, Comsumer to Government ( C2G ) Tüketiciden Devlete.

B2B

0%

0 100%

B2C

0%

0 100%

C2C

0%

0 100%

C2G

0%

0 100%